Zilele calduroase din ultima perioada, au fost benefice pentru plantutele din balcon. Saptamana trecuta abea isi aratasera primele frunzulite, iar acum deja sunt marisoare, unele chiar bune de folosit. Busuiocul a fost mai harnic si a crescut mai repede, drept pentru care m-am hotarat sa il testez. Este foarte aromat , iar brioselor mele le-a dat un gust delicios.
De cateva zile il tin pe Andrei numai in briose fel de fel, pentru ca am descoperit cat de repede si usor se pregatesc (de vina e tava de briose proaspat achizitionata, nu ca as fi devenit eu dependenta peste noapte :P).
Pentru reteta aceasta (6 briose) am folosit dupa cum urmeaza:
- 1 ceasca faina de grau (100 g)
- 1 ceasca faina de porumb (100 g)
- 1 ou
- un buchetel de busuioc
- 100 ml lapte
- 200 g telemea
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- sare, piper, ierburi Provence
Se incinge cuptorul la foc mediu. Intr-un bol mare se amesteca faina de grau si de porumb cu praful de copt, busuiocul tocat si telemeaua rasa (se pastreaza putina telemea rasa pentru la urma). Separat se bate oul bine cu laptele si uleiul si se adauga in bolul cel mare. Se amesteca toate sa nu fie cocoloase si sa se omogenizeze. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi Provence (sau orice alte arome preferate). Aluatul rezultat trebuie sa fie moale.
Dupa ce s-au racorit se scot foarte usor din forma , se servesc ca atare (sau cu frunzulite de busuioc :D) si sunt taaaaare bune. Toata treaba e gata in 30 de minute :D.
O sectiune de briosa :) |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu