http://www.europeflavours.ro/

sâmbătă, 25 iunie 2011

Briose cu cirese si ciocolata


     De o saptamana visez la briosele astea,dar nu am indraznit sa ma apropii de cuptor (din motive obiective), dar pentru ca temperaturile au coborat formidabil in ultimile 24 de ore, visul meu s-a materializat sub forma acestor briose absolut delicioase si foooarte fiiiine. Si pentru ca le-am savurat si mi-au placut foarte mult nu ma pot abtine sa nu va impartasesc cum le-am produs. In primul rand, pentru 12 briose, este nevoie de :
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 lingura esenta de vanilie sau un plic zahar vanilat (eu am pus de amandoua)
  • 300 g cirese fara samburi (ale mele au fost si rosii si galbene)
  • 80 g ciocolata (eu am folosit ciocolata cu crema de cirese )
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
       Pentru ornat (optional) :
  • zahar pudra
  • toping de caramel
  • cirese 
  • frunzulite de lamaita
     In primul rand am scos samburii din cirese:


     Ciocolata am taiat-o in cuburi mici si am lasat-o la congelator.Cele doua oua le-am amestecat cu laptele,apoi am adaugat zaharul, praful de copt, esenta de vanilie, faina si zaharul vanilat. Toate acestea trebuie amestecate foarte bine cu un tel sau mixer pana dispar toate cocoloasele si este fina. Compozitia este putin mai groasa decat aluatul pentru clatite.
     Se incinge cuptorul la foc mic. Se aseaza foitele speciale intr-o tava de briose, sau se unge tava cu unt si se pudreaza uniform cu faina, altfel briosele se vor prinde. In interiorul fiecarei foite se aseaza cate 4-5 bobite de cirese si 3-4 cubulete de ciocolata (pe care le scoatem de la congelator).


     Apoi se toarna cate 3-4 linguri de compozitie peste fiecare (eu am folosit lingura speciala pentru inghetata), pana ajunge aproape de buza foitei de briosa.


     Se baga tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute (in functie de cuptor), pana cand trec de testul scobitorii. Apoi se scot pe platou si se orneaza dupa preferinta. Eu am picurat cate putin toping de caramel si am pudrat cu zahar pudra, apoi le-am ornat cu cirese si frunzulite de lamaita.


       Nu-i asa ca merg bine pe vreme asta ploioasa? La noi au mers inca prea bine :). Pofta buna !

2 comentarii:

Dulcegarii culinare spunea...

Minunata combinatie !! delicioase rau ..

Ralu spunea...

Eu personal, dupa ce am mancat una, au mai urmat doua instant, nu m-am putut abtine... :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...