Autorul acestui deliciu simplu si rapid de preparat (daca nu luam in calcul timpul cat trebuie sa stea la congelator) este Pofticiosul, care gateste mai des decat reusesc eu sa dau de inteles aici pe blog. Cu desertul de fata ne-am delectat intr-o seara cu prietenii dupa 4 tavi de pizza proaspat scoase din cuptor
si un platou cu paneuri (piept de pui, dovlegei, cascaval) :
Intre timp m-am specializat in paneuri :) |
Aici era doar portia pentru o persoana :P.
Pe scur t: a fost un adevarat festin intre prieteni. Ador astfel de seri si mai ador si tot ce este dulce si facut de Pofticiosul :). Pentru acest parfait de banane, dragul meu pofticios, a folosit :
- 5 banane
- 500 g frisca lichida indulcita (daca nu folositi indulcita puneti zahar dupa gust)
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingura fulgi de nuca de cocos
Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana se omogenizeaza ca o crema. Apoi se varsa intr-un recipient din plastic (caserola) si se lasa la congelator minim 4 ore (sau peste noapte). Noi nu am avut atata rabdare asa ca ne-am infipt in parfait dupa numai doua ore :))...eram pusi pe devorat :D.
Daca tot aveam un ciorchine de doua kilograme de cirese achizitionat in acea dimineata din piata (la super pretul de 4 lei), am servit parfaitul cu cirese proaspete (si frunze de lamaita) si tare bun a mai fost :).
Si daca nu ma credeti, va invit la noi, la o seara intre prieteni ca sa va lamuriti. Deci, cine vine la Iasi?
5 comentarii:
Eu :)))
Nu e departe si adooor parfe-urile.
Vreau si pizza si paneuri. Sa ma asteptati cu masa plina :))))
:)) Cu mare drag, Gaby :), cu conditia sa ii aduci si pe puiuti :X
Hihihi, tot cu drag si eu, ca nu fac eu ordine dupa ei :))))
Pup alu, zi minunata!
EDIT;Ralu (am papat o litera :)) )
O zi minunata si tie, Gaby si felicitari pentru preluarea stafetei la "Dulce Romanie" :). Cat despre puiuti, ei trebuie sa vina, ca de ordine are cine se ocupa :P
Trimiteți un comentariu