http://www.europeflavours.ro/

joi, 21 iulie 2011

Panna cotta de iaurt cu fructe de padure


       E vara, e soare (desi de ieri ploua) si m-am gandit ca ar fi potrivit sa postez si eu o reteta de sezon, sa mai particip la Provocarea "Dulce Romanie" a lunii iulie, alea, alea, stiti voi :P. Reteta de fata o dedic iubitorilor de iaurt si deserturi fine, o recomand pentru ingredientele putine, pentru usurinta prepararii, pentru ca merge excelent cand caldurile nu ne dau pace, dar cel mai important pentru ca nu necesita cuptor, asa ca voilà : Panna cotta :)

      Ingrediente :  
  • 500 ml smantana
  • 50 g zahar
  • 3 g gelatina
  • 100 g iaurt
  • 2 cesti fructe de padure
  • 2 linguri zahar pudra vanilat  
       
        Intr-o cratita medie amestecam smantana cu 40 g zahar, punem pe foc mediu si amestecam pana se dizolva zaharul si lasam pana incepe sa fiarba. Separat dizolvam gelatina in 2 linguri de apa rece. Dupa ce crema a fiert, luam de pe foc si incorporam gelatina moale. Turnam intr-un bol curat si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei, cand adaugam iaurtul si amestecam. Turnam in pahare pe care le bagam la frigider pentru o ora.


       Intre timp punem fructele de padure intr-un bol peste care presaram restul de zahar si zaharul pudra. Le lasam asa 20 de minute.


      Dupa ce s-au scurs cele 20 de minute, turnam fructele de padure impreuna cu siropul lasat intr-un blender si le mixam pana la omogenizare. Le adaugam in partea de sus a paharelor cu crema de iaurt, mai presaram cateva fructe, asa ca decor si panna cotta noastra e gata pentru a fi servita :).




 Pofta buna !

7 comentarii:

FLORY spunea...

Nici n-ai avut tu timp sa o scoti de la frigi ca am si venit,nu de alta da e panna cotta si pe deasupra e si cu fructe de padure!Ce sa-mi doresc mai mult,o minune,pupici!

sarah spunea...

mai ,mai ce bunatate de desert.elegant si gustos.sper ca nu m-am tarat pana aici de pomana si mai ai un pahar si pentru mine :D
pupicei

Ralu spunea...

Flory, bine ai venit :D. Uite ca am facut cumva si am adunat mai multe feluri de fructe asa pentru o panna cotta mai delicioasa :P.
Te pup.

Sarah, am pus unul deoparte ca stiam ca ai sa vii :D. Pofta buna :*.

Dorina spunea...

Buuuna buna panna cotta cu fructe de padure.

Ralu spunea...

Dorina, multumesc :D.

Cristina spunea...

Asta as vrea sa fac si eu saptamana viitoare. Ma tot gandeam ce sa mai fac si uite ca mi-ai amintit de aceasta reteta. Arata ff bine la tine. Iti doresc o zi frumoasa!

Ralu spunea...

Mutumesc, Cristina si ma bucur ca iti este de folos reteta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...