http://www.europeflavours.ro/

marți, 12 iulie 2011

Penne cu mazare la cuptor


      Se spune ca a fost o data un print tare necajit ca peste tot unde a cautat nu a gasit o printesa pe placul lui. La fel de necajiti erau si parintii sai si oricat ar fi incercat slujitorii sa le faca viata mai frumoasa, nu reuseau sa le aduca zambetul pe buze...pana intr-o zi...
      Intr-o seara friguroasa, cand furtuna se stabili peste regat cu tunete si fulgere, batu la poarta palatului o fata pe care drumul lung, ploile si oboseala o faceau sa arate ca o cersetoare. Aceasta ceru gazduire. Regelui si reginei li se facura mila de ea si o primira, dar la o privire mai atenta acestia observara ca era o fata foarte frumoasa. Au descoperit apoi ca era de vita nobila... o printesa. Insa cel mai impresionat a fost printul... In acea seara i-au pregatit un pat regal cu 20 de saltele sub care regina lasase un bob de mazare. Dimineata printesa s-a arata obosita plina de vanatai si recunoscand ca nu a putut dormi toata noaptea, ceva a deranjat-o groaznic. Regina a stiut atunci ca e potrivita pentru fiul ei, pentru ca doar o printesa veritabila ar fi simtit bobul de mazare ca un ghimpe sub atatea saltele.
     Astfel si-a gasit printul perechea si toata intristarea a disparut, cat despre bobul de mazare, care a fost cauza fericirii tinerei perechi, sta si astazi in trezoreria palatului ca semn al fericirii si norocului.
     La noi bobul de mazare a aterizat direct intre suratele lui, care impreuna cu penne si sos de tomate au format pranzul nostru delicios. Aveti idee de ce ne-am simtit ca un print si o printesa servind pastele noastre cu mazare? Daca vreti sa va simtiti si voi la fel trebuie doar sa urmati cativa pasi usori. Rascoliti prin bucatarie si adunati urmatoarele ingrediente:
  • 300 g mazare (eu am folosit uscata, dar recomand congelata pentru un timp mai scurt de preparare)
  • 300 g penne (sau orice alte paste scurte)
  • 300 g pasta de rosii
  • 1 ceapa
  • 150 g cas
  • 2 oua
  • 300 g smantana
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • ceapa de taiat (sau 2 fire ceapa verde)
  • sare, piper, oregano, boia dulce
     1. Daca folositi mazare uscata (asa ca mine) trebuie sa o lasati circa 2 ore in apa rece inainte de a o pune la fiert. Cu mazarea congelata e mai simplu se pune direct in apa cu sare la fiert. Punem si pastele la fiert tot in apa cu sare, urmand instructiunile de pe ambalaj. Dupa ce a fiert, scurgem mazarea. La fel procedam si cu pastele,  apoi le amestecam cu mazarea si 2 linguri de ulei de masline.
     2. Tocam ceapa (cea uscata) si usturoiul. Casul il dam pe razatoare. Incingem restul de ulei intr-o tigaie pe foc potrivit, apoi calim ceapa si usturoiul in el. Adaugam si casul, iar cand acesta s-a topit complet adugam sosul de rosii. Condimentam cu sare, piper, oregano si boia dupa gust. Mai lasam 5 minute la foc mic dupa ce incepe sa clocoteasca, apoi sosul este gata.
     3. Batem bine cele doua oua peste care adaugam smantana, putina sare si putin piper. Tocam ceapa de taiat (sau verde).
     4. Incingem cuptorul la foc potrivit. Intr-o tava rotunda (sau vas de yena) potrivita ca marime, unsa cu putin unt, nivelam mai mult de jumatate din cantitatea de penne cu mazare, peste care presaram sosul de rosii. Presaram, apoi, uniform restul din amestecul penne-mazare si acoperim cu smantana amestecata cu oua.


     5. Ornam cu ceapa de taiat (verde) si rondele de ardei rosu (optional). Dam la cuptor pana ce se rumeneste usor la suprafata, aproximativ 20-30 de minute. Scoatem tava o lasam sa se racoreasca.


      Apoi servim in stil regal pe farfurii intinse cu fire de usturoi sau orice alt decor preferati.


       Desi am avut ceva emotii, combinatia s-a dovedit a fi foarte gustoasa si pe placul tuturor celor de la masa (familia regala , bineinteles). Ce spuneti, nu vreti sa fiti print sau printesa pentru o zi?

4 comentarii:

FLORY spunea...

Daca ma strecor si eu printre membrii familiei regale primesc si eu o portie mica?Arata preaaaa bine,pupici!!!

sarah spunea...

n-am combina niciodata pastele cu mazarea dar n-as refuza ca arata foart bine farfuria ta.
zi minunata iti doresc

Ralu spunea...

Flory, pentru tine am o portie dubla :D

Ralu spunea...

Sarah, recunosc ca si pentru mine e noua combinatia si ca am avut ceva emotii la final, in schimb toti au cerut portie dubla dupa ce au lins farfuriile, deci a avut succes. O zi minunata si tie :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...