http://www.europeflavours.ro/

vineri, 5 august 2011

Dovlecei si ciuperci umplute


     Ma chinui de 3 zile sa scriu reteta despre memorabilii mei dovlecei si ciuperci umplute. Sa fie oare luna aceasta cand toata lumea se grabeste sa isi faca bagajele catre destinatii care mai de care mai exotice ? Iar eu care lucrez, asa fara incetare, 8 ore la munca, 8 ore acasa si 8 ore in somn.... Vreau vacanta si o vreau repede, eventual acum :)). Dar o simt, e pe aici pe aproape , o adulmec si ma pregatesc sufleteste pentru ea. Iar ca sa treaca timpul mai usor ... gatesc, tot ce-i bun si profit de sezonul de vara cand pietele sunt pline de toate cele si preturile mai accesibile ca niciodata. Cumpar, prepar, fotografiez, savurez, dar cand e momentul  sa povestesc si aici pe blog despre fiecare preparat care mi-a facut ziua mai buna, ma uit la monitor si el la mine si imi pierd toate ideile...
    Acum am prins curaj :). Am atatea de povestit.... Incep cu aceste ciuperci maaaari, pe care cum puteam sa le gatesc mai bine decat umplute si cu acesti dovlecei care au avut aceeasi soarta :)).

    Ingrediente :
  • 6 ciuperci champignon mari
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1/2 cana orez (bob lung)
  • 300 g carne porc (sau pui)
  • 200 g cascaval
  • verdeturi provence
  • sare piper.
      Spalam bine ciupercile si dovlegeii. Rupem coditele ciupercilor si le tocam marunt.

   
     Carnea o taiem cubulete mici. Intro tigaie incingem 2 linguri de ulei, in care perpelim carnea. Presaram peste ea o lingurita de verdeturi provence si adaugam coditele de la ciuperci, tocate. Lasam la foc mic amestecand din cand in cand pana se rumenesc. Presaram sare si piper dupa gust.


      Orezul il punem in trei cani cu apa si 1 lingurita de sare la fiert, pe foc mic, amestecand din cand in cand. Cand orezul e fiert il scurgem si il lasam la racorit.
      Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lung si ii scobim cu o lingura.


      Miezul dovleceilor il maruntim in blender (sau il tocam marunt) si il calim intr-o tigaie cu doua linguri de ulei incins.


      Sunt gata cand s-a evaporat toata zeama pe care au lasat-o.
      Intr-un bol amestecam orezul fiert, carnea si coditele de ciuperci rumenite, miezul dovleceilor, sare si piper dupa gust.


    Incingem cuptorul la foc mediu. O tava intinsa o tapetam cu foaie de copt. Dam cascavalul pe razatoarea mare.
    Umplem ciupercile cu amestecul din bol.


      La fel procedam si cu dovleceii...


      Asezam uniform peste fiecare, cascavalul ras, apoi le asezam in tava.



      Dam tava la cuptor pentru 40-50 de minute, sau pana cand sunt bine facuti dovlegeii. Se pot servi imediat, dar sunt foarte buni si reci. Dovleceii sunt foarte buni, dar ciupercile sunt fenomenale (parerea proprie a unei fane declarate a ciupercilor de toate soiurile :D ).


    Uh, ce bine ca am reusit sa va impartasesc aceasta reteta care e tare pe placul nostru, iar acum cand ingredientele se gasesc in toate pietele e musai sa o incercati :). Gata, revin la visul meu legat de vacanta :D.

     Pofta buna si weekend placut tuturor :)


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...