Incep sa cred ca din patru anotimpuri, doua au fugit, astfel ca am ramas doar cu vara si iarna. Cum altfel se explica, daca la inceputul lui mai ningea ca in mijlocul iernii, iar acum mi-e frica sa ies din casa sa nu lesin de cald? Cel mai socat este subconstientul meu, care brusc a descoperit ca se termina primavara, cand pana acum inca astepta sa se termine iarna... Si de la asta, mare haos in capul meu, nu mai stiu cu ce sa ma imbrac, nu mai stiu ce e potrivit sa gatesc, nu stiu daca e marti sau daca e weekend (am aflat ca de fapt e luni), parca am ramas in urma cu ceva dar nu stiu exact cu ce si tocmai am aflat stupefiata ca ...mai e o saptamana pana la sesiune !!! Mda... stiu, dar tot trebuie sa ma hranesc cu ceva, cum as putea sa invat cu stomacul gol?
Asa ca am respirat adanc si am inceput sa ma relaxez, gatind, bineinteles, ca sa am spor la invatat :). Si ca sa nu pierd mult timp am facut aceasta reteta foarte usor de preparat, la care am folosit asa:
- 1 ceapa
- 1 cana de orez
- 200 g pui de morcovi congelati
- 300 g mazare congelata
- o legatura marar
- 2 linguri ulei
- 4 cani apa calda
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita tarhon
- 1/4 lingurita piper alb
- 1/4 lingurita piper negru
- 1/4 lingurita piper verde
- 1/4 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita oregano
Peste orez adaugam mazarea si puii de morcovi, amestecam pana se dezgheata complet legumele, apoi turnam pe rand cele patru cani de apa calda. Este foarte important ca focul sa fie mereu la putere mica si sa amestecam din cand in cand in orez.
Dupa ce a fiert orezul, se condimenteaza cu mixul pregatit la inceput , se adauga mararul tocat. Noi l-am servit ca fel principal cu paine cu ardei foarte buna(descoperita in Kaufland), dar poate fi servita si garnitura mai ales langa o portie de gratar :D.
2 comentarii:
deja mi-e foame!:d.....geo' vegetariana
Atunci o sa postez mai multe retete vegetariene, special pentru tine, vegetariana mea draga :D
Trimiteți un comentariu