http://www.europeflavours.ro/

duminică, 29 mai 2011

Placinta rustica cu ceapa verde si telemea


    E duminica dimineata si e atat de frumos afara incat imi vine sa tot stau cu fata la soare si sa ma las invaluita de aroma cafelei de alaturi. Si uite asa stand si visand, mi-am lasat gandurile sa zburde, iar ele s-au oprit pe meleagurile de basm ale satului romanesc, unde omul traieste in stransa legatura cu natura, unde treburile din gospodarie sunt ca tabieturile pentru noi si preparatele culinare sunt autentice, pregatite cu mult drag respectand secrete mostenite din mosi stramosi. Reteta acestei placinte nu este nici pe departe preluata din folclor, ci este o reteta furata de la Cookie si pregatita de mine cu cateva modificari. Insa gustul e clar romanesc si e taaaare bun. :)
    Ce aveti nevoie :
  • o cana de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ierburi Provence
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • o legatura ceapa verde
  • 100 g telemea
  • marar pentru decor
    Se toaca ceapa marunt, se da telemeaua pe razatoarea mica, iar faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si ierburile Provence. Separat se amesteca bine oul cu laptele si uleiul, apoi se adauga peste faina. In final incorporam telemeaua si ceapa .
    Incingem cuptorul la foc mediu, ungem o tava cu ulei in care uniformizam compozitia. Presaram telemea rasa pe deasupra si marar.


    Lasam la cuptor in jur de 30 de minute (sau mai putin, cuptorul meu coace mai greu un pic), pana e rumena deasupra .


     Se lasa la racorit apoi se poate servi cat e calda, dar este extrem de buna si rece, asa ca merge incercata.


    Multumesc Cookie si Boo pentru idee. :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

da arata delicios, cana cu care ai masurat faina are 250 gr?Mari

Ralu spunea...

Multumesc pentru apreciere :D. Da cana de care m-am folosit este una de 250 gr :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...