Nu stiu cum e in alte parti ale tarii, dar la noi la Iasi e o zi racoroasa, mult asteptata dupa zilele toride de pana acum si e atat de placut sa te asezi confortabil cu o cafea aburinda alaturi si sa lasi ca racoarea diminetii sa te bine dispuna pentru toata ziua :), asa cum procedez eu chiar acum cand scriu si ma pregatesc sa va povestesc despre aceste briose delicioase. In primul rand trebuie sa marturisesc ca pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici si cu cateva modificari au iesit briosele de fata. Cantitatile de mai jos sunt suficiente pentru o tava de 12 portii:
- 1 ceasca faina de grau
- 1 ceasca faina de porumb
- 3 fire ceapa verde
- 1 ceasca porumb congelat (sau din conserva)
- 200 g telemea rasa
- 4 linguri ulei
- 2 catei usturoi
- 2 oua
- 6 linguri iaurt
- 1 lingurita praf de copt
- sare dupa gust
Tava se unge cu putin ulei si se umple fiecare forma cu aluatul preparat anterior. Apoi se baga la cuptor 15-20 de minute.
Cand sunt gata se scoate tava si se lasa aproximativ 5 minute sa se racoreasca, apoi se scot usor briosele si se pot servi calde sau reci, sunt la fel de bune.
Si cam asta-i tot, v-am povestit despre briose, mi-am terminat si cafeaua si mi s-a facut o pofta de mogaldetele astea, ca deja m-am decis ce servim astazi la micul dejun, briose :D.
Pofta buna :)
2 comentarii:
Sunt grozave ca aperitive!...
Multumesc. Mai ales cand se anunta musafiri pe ultima suta de metri :))
Trimiteți un comentariu