http://www.europeflavours.ro/

sâmbătă, 4 iunie 2011

Paste cu carne de porc la cuptor


    Printre examene, colocvii, emotii si nopti nedormite, m-am documentat deunazi si despre paste. Ele sunt in prezent un ingredient nelipsit din bucatariile noastre si fiecare dintre noi le avem sub diverse forme de la bine cunoscutele spaghetti la spiralatele fusilli si dragutele farfalle. Inainte de a ajunge atat de cunoscute si indragite de toata planeta, ele au fost inventate in China ca apoi sa ajunga in secolul treisprezece in Italia datorita lui Marco Polo. Nu mai este un secret ca pastele sunt un amestec simplu de apa, faina si sare , uneori cu ou, dar in acelasi timp atat de complex datorita nenumaratelor moduri de prezentare si intrebuintare in gastronomia universala.
     Ingredientele de baza alaturi de care se prepara pastele sunt: ulei de masline, sos de rosii proaspete, parmezan si bineinteles busuioc. Dar fiecare, dupa gustul propriu poate elimina sau adauga ingrediente dupa dorinte si retete fel de fel. Recunosc ca reteta de fata nu este cea mai reusita dintre cate exista, insa este cea preferata de noi si astazi am sa va povestesc cu drag, cum am preparat-o.
    Ingrediente:
  • 400 g paste scurte (eu am combinat fusilli si ziti)
  • 300 g carne macra de porc
  • busuioc proaspat
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi tocati marunt
  • 300 g pasta de rosii
  • 300 g telemea rasa
  • 4 linguri smantana grasa
  • 1 ceapa
  • sare, piper
     Pastele se fierb in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj. Se taie carnea in cubulete mici, ceapa se toaca marunt si  se caleste in doua linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa adaugam carnea.



     Dupa ce carnea isi schimba culoarea este patrunsa si incepe sa se rumeneasca adaugam usturiul, smantana, sare si piper dupa gust. Mai lasam pe foc inca 5 minute amestecand din cand in cand, apoi dam deoparte. Pastele fierte le scurgem si le amestecam cu restul de 4 linguri ulei de masline. Incingem cuptorul la foc mediu. Jumatate din cantitatea de paste le nivelam intr-o tava sau forma la care adaugam 150 g de telemea rasa, sosul cu carnea si 150g pasta de rosii. Toate ingredientele trebuie presarate uniform. Adaugam restul de paste, presaram si restul de telemea, pasta de rosii si busuiocul tocat marunt. Condimentam dupa gust.


   Bagam pastele la cuptor pentru 15 minute.


    Cantitatile de ingrediente sunt suficiente pentru 6 portii. Este o masa ideala pentru o intalnire cu prietenii sau familia. Noi am servit cu extra busuioc, cules direct din balcon :). Pofta buna !

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...