Astazi trec peste introducere si merg direct la subiect spunandu-va ca aceasta reteta este pe cat de simpla pe atat de gustoasa si printre altele scap si un mic secret cum ca subsemnata s-a indragostit iremediabil de acest pate si ca vor mai urma postari cu Doamna Linte cat de curand :D. Dar sa nu zabovim si sa strigam lista participantilor la aceasta amestecatura :
- 250 g linte verde uscata (sau orice altfel de linte)
- 4 cani apa
- 1 ceapa mare
- 2 lingurite boia dulce
- 1/2 lingurita chilli
- 1/2 lingurita ghimbir pudra
- 2 lingurite vegeta
- 1 lingurita usturoi pudra
- 1 lingurita boabe de mustar
- 1 lingurita verdeturi provence
- 1/2 lingurita coriandru
- 1/2 lingurita amestec piper alb si negru
- 2 linguri ulei
Ceapa o tocam marunt, uleiul il incingem intr-un ceaun. Calim ceapa in uleiul incins si cand devine sticloasa adaugam lintea, amestecam si adaugam apa. Lasam sa fiarba la foc mic.
Amestecam din cand in cand in linte. Dupa aproximativ 45 de minute lintea isi mareste considerabil volumul iar zeama scade (lintea verde fierbe mai greu). Este gata cand bobul de linte se sfarama usor.
Inchidem focul si o lasam sa se racoreasca. Cand ajunge la temperatura camerei punem lintea in blender impreuna cu celelalte ingrediente.
"Blenduim" amestecul pana devine cremos dupa care pateul este gata.
Este un pate home-made, fara conservanti, carnuri din nu stiu ce minuni si alte bazdaganii din astea, vegetarian, tartinabil, usor de preparat si delicios pe deasupra. Eu zic ca mai bine de atat nu se poate :).
Pofta buna !
2 comentarii:
Cat de mult imi place ... asta, hummus-ul si guaca.. sunt mai lovely friends ;)) Pupici
Guaca nu am facut pana acum, dar daca zici ca e tot la fel de bun, atunci trebuie sa incerc musai. Si ma bucur ca legam aceleasi prietenii, ce mica e lumea :))
Trimiteți un comentariu