http://www.europeflavours.ro/

marți, 14 iunie 2011

Prajitura Moondance


     Si uite asa am ajuns la finalul preview-ului dar nu si al sesiunii, pentru ca de, mai are omul si restante :P... dar sa nu lasam amaraciunile sa ne strice o zi asa draguta si racoroasa (ciudat de racoroasa) de vara, ci mai degraba sa va povestesc cum sta treaba cu aceasta dulcegarie. Pai nu e o treaba prea complicata, insa tare se mai potriveste vara asta  si e exact pe gustul meu. Am pregatit-o intr-o zi foarte calduroasa, cand eu si Pofticiosul ne bucuram de putin ragaz , am servit-o relaxati pe balcon admirand asfintitul. Cantitatile sunt pentru doua persoane.
    Avem nevoie de urmatoarele:
    Lemon curd :
  • 1 ou
  • zeama de la1 lamaie
  • 1 lingura amidon
  • 20 g unt
  • 4 linguri zahar
    Aluat :
  • 100 g faina
  • 20 g unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri lapte
     sau  150 g biscuiti fragezi

     Decor :
  • 100 ml frisca lichida
  • cirese proaspete fara samburi
  • 30 g ciocolata
     Se prepara lemon-curd-ul amestecand toate ingredientele mai putin untul (oul, zeama de lamaie, amidonul, si 4 linguri zahar) intr-o craticioara si se pune la foc mic amestecandu-se incontinuu pana se ingroasa. Se adauga untul si se incorporeaza, apoi se lasa la racit.
    In loc de aluat se poate folosi 150 g biscuiti fragezi. Eu am pregatit aluatul astfel : am amestecat faina cu zaharul, praful de copt si untul, am adugat laptele si esenta de vanilie le-am framantat pana aluatul a devenit omogen. Am obtinut o bila de aluat pe care a invelit-o in folie alimentara si am lasat-o la frigider 30 de minute. Apoi am intins compozitia pe o tava captusita cu foaie de copt in strat subtire si am lasat la cuptor, la foc mic tot cam 30 de minute pana s-a rumenit foaia.
    Tava se scoate din cuptor si se lasa la racit. Apoi se faramiteaza blatul (sau biscuitii)si se lasa sa se usuce firmiturile pe o foaie. Intre timp se bate frisca.
     Intr-un bol se amesteca lemon-curd cu firmiturile de aluat (sau biscuiti) . Se obtine o compozitie usor de modelat. Ciocolata se topeste pe baie de aburi cu doua linguri de apa. In boluri special pregatite (sau pahare de inghetata) se niveleaza un strat din compozitie gros de 3 degete. Apoi urmeaza inca un strat de frisca tot cam atat de gros si se orneaza cu ciresele fara samburi si glazura de ciocolata. Se lasa la rece minim 30 de minute apoi se poate servi. Este o combinatie dulce-acrisoara perfecta pentru zilele de vara, mai ales acum cand ciresele sunt la un pret mai convenabil si le gasim proaspete.



     Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii Iunie "Dulce Romanie", gazduita in aceasta luna de Antonina pe al sau blog dulce :)

2 comentarii:

Dulcegarii culinare spunea...

Imi place nespus combinatia.. lemon crud, frisca, cirese... hmmm un periplu de arome ! Multumesc frumos Ralu pentru participare.. O reteta excelenta ! o zi frumoasa

Ralu spunea...

Multumesc si eu pentru provocare, e tare distractiv. Abea astept sa vad care e provocarea pentru luna viitoare. Cat despre reteta e intr-adevar o combinatie potrivita pentru zilele de vara.
O zi frumoasa de asemenea :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...