http://www.europeflavours.ro/

vineri, 29 iulie 2011

Pancakes cu fructe de padure




     Vin fuguta, fuguta sa postez si eu macar o reteta saptamana aceasta, pentru ca, spre rusinea mea, am cam chiulit de cateva zile. Si daca astazi e frumoasa zi de vineri (care pentru unii dintre noi, se pregateste de gratar :D), 29 iulie, profit cat mai pot si o rog pe draga de Flory sa ma mai primeasca (asa pe fuga) cu inca o reteta pentru Provocarea "Dulce Romanie", a lunii in curs. Deci sa va povestesc cum am ales sa prepar o cana de fructe de padure, ultimile pe care le-am mai gasit in acest sezon si care nu mai aveau aspectul tocmai comercial, dar in schimb au fost foarte aromate si gustoase. Am adunat de prin bucatarie, urmatoarele ...
  • 1 cana fructe de padure
  • 1 cana faina
  • 2 oua
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 cana lapte
  • un praf de sare
  • 30 g unt
  • 5 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 200 g frisca lichida (optional)
... si am inceput cu fructele de padure pe care le-am blenduit pana au devenit pasta. Untul l-am topit pe foc mic si l-am lasat sa se raceasca. Separat am cernut faina si am amestecat-o cu zaharul, sarea si praful de copt. Dupa ce s-a racit am turnat untul peste faina, apoi laptele si am amestecat cu miraculosul tel in forma de para ce nu iarta nici un cocolos si omogenizeaza amestecul ca la carte. Am batut oulele foarte bine si le-am adaugat in compozitie. Am incorporta si zaharul vanilat si fructele de padure facute pasta.
    Se incinge o tigaie unsa cu un strop de ulei pe foc mediu si cu ajutorul polonicului am perpelit cate 3-4 clatitute o data. Pentru a le forma am folosit cate 1/3 polonic de compozitie, pe care am turnat-o incet in tigaie. Am format cu dosul polonicului cercuri de aproximativ 5-6 cm diametru. Cand clatituta se umple de bule la suprafata, atunci este gata de intors. Se mai lasa sa se rumeneasca si pe partea cealalta, apoi se acoate cu o paleta pe un platouas.


    Se pot servi fierbinti cu gem, nutella, etc, sau reci cu frisca, asa ca noi :D. Dupa ce au fost gata toate pancakes-urile le-am lasat la racorit si am batut frisca. Am ornat tenculetele de clatite cu frisca si fructe de padure si am servit cu foarte mare placere :D.



      Sunt foarte fine si putin acrisoare, iar in combinatie cu frisca sunt si mai bune :). Este a doua mea incercare de pancakes, dupa prima am zis ca e musai sa le fac saptamanal, insa am avut o lista lunga de prajiturele in asteptare :P, dar de acum sigur am sa le pregatesc mai des, m-au convins :).

Pofta Buna :)

4 comentarii:

FLORY spunea...

Am pofta de ceva timp de pancakes,iar ale tale fiind cu fructe de padure ma tenteaza si mai tare.Te pup!We minunat!

Antonina spunea...

Ce bunatate !! eu n-am mai gasit nici un fruct de padure, am dat-o pe busuioc ;)) Pupici

Din bucataria mea spunea...

Sunt grozave!!!...Ador clatitele!

Ralu spunea...

Flory, sa vezi ce pufoase si dulci-acrisoare sunt:). Pofticiosul meu s-a abonat la ele cand nici bine nu terminasem de fotografiat (cred ca aceasta este o problema comuna a blogerilor culinari :P). Te pup, weekend placut si tie :)


Antonina, la noi s-au gasit ceva fructe de padure dar intr-o perioada foarte scurta, asa ca am profitat cat am putut, iar tu ai mentinut echilibrul cu busuiocul :). Abea astept sa vad sirul de bunatati maine :D.


Licuta, multumesc. Chiar daca clatitele sunt un desert comun sa stii ca si eu le ador. Te pup si weekend placut :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...